PRIMERA FESTA MAJOR COMARCAL

18/10/2018

PRIMERA FESTA MAJOR COMARCAL

Aquest cap de setmana tindrà lloc la primera Festa Major Comarcal Som Baix Camp organitzada pel Consell Comarcal del Baix Camp, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Riudoms. Està prevista la participació de 35 grups culturals i festius i més de 1000 persones d'aquestes entitats.

 

La Festa Major Comarcal Som Baix Camp tindrà lloc els dies 20 i 21 d'octubre a Riudoms, i com que la iniciativa vol emular una festa major s'ha previst també un concert jove.

  

El programa previst de la Som Baix Camp és el següent:

  

Dissabte 20 d'octubre:

 

23:00h al pavelló municipal de Riudoms concert jove amb Pop & Roll, Segona Mà, Auxili-Reggae Band i DJ. Entrada gratuïta

  

Diumenge, 21 d'octubre:

 

10:00h: plantada de tots els elements festius al Parc de la Palmera de Riudoms  

10:30h: Cercavila de tots els elements festius de la comarca pels carrers de Riudoms amb el següent recorregut: carrer Dr. Fleming, avinguda Catalunya i avinguda 1r d'Octubre.  

11:30h: arribada de la cercavila a la Plaça de l'Església.  

11:30h – 14:30h: exhibicions de lluïment de les entitats i dels seus elements festius.  

11:30h-14:30h: Mentre es fa l'exhibició dels elements festius i de les entitats també s'oferirà un tast de tapes, productes i plats típics a la plaça de l'Església. Hi haurà un total de 29 tapes diferents. El preu públic establert pel Consell Comarcal és de 2 euros tast+beguda (vermut o aigua) o 5 euros (3 tastos + 2 begudes)

14:30h Fi de festa

 

L'objectiu de la iniciativa és posar en valor i evidenciar la riquesa de la cultura popular als diferents municipi de la comarca i aprofundir i millorar la coneixença i la relació entre les diferents poblacions. Per aquest motiu, a més de les actuacions dels grups festius hi haurà una degustació d'un plat o producte típic acompanyat de vermut de Reus.

  

Les tapes i degustacions preparades pels diferents municipis de la comarca són:

 

•    Rostit de porc senglar (l'Albiol)

•    Conill a la brasa amb herbes de la Mussara (Vilaplana)

•    Pataco (Alforja)

•    Cruixent de conill amb aromes (Almoster)

•    Rissoto de ceps /pastís formatge ecològic/mini hamburgueses veganes amb verdures (Arbolí)

•    Pinxos amb productes de proximitat del poble (les Borges del Camp)

•    Sopa de carxofa (Botarell)

•    Fideus rossos (Cambrils)

•    Embotits, formatge i vi (Capafonts)

•    Coca en recapte (Castellvell del Camp)

•    Conill “Cunirri” (Duesaigües)

•    Llonganissa de Maspujols amb oli d'oliva i pa torrat (Maspujols)

•    Got de moscatell i avellanes del camp DO Reus (Montbrió del Camp)

•    Tastets xocolata de garrofa (Mont-roig del Camp)

•    Llonganissa de porc senglar amb trumfos palla (Prades)

•    Cassola del tros (Pratdip)

•    Vermut de Reus

•    Canyes (Riudecanyes)

•    Bunyols de setmana Santa (Riudecols)

•    Coca en recapte (Riudoms)

•    Mini Clotxa (Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant)

•    Galetes "Bouets” (Vilanova d'Escornalbou)

•    Escarola amb romesco (Vilaplana)

•    Samfaina (Vinyols i els Arcs).

Menu

Menú principal